Patricia van Gerven

Gediplomeerd kynologisch instructeur

Mijn naam is Patricia van Gerven, het gezicht achter de hondenschool.
Zelf heb ik samen met mijn man 2 honden, Bugs Bunny en Daffy Duck: onze looney tunes.

Dat ik altijd al een enorme interesse in honden heb gehad was al vrij vroeg duidelijk: ik ben opgegroeid met honden en was er ook altijd mee bezig zijn. De keuze voor de opleiding dierenverzorging was dan ook snel gemaakt.

Tijdens mijn opleiding dierenverzorging heb ik voornamelijk de hondenrichting gekozen en na mijn studie ben ik hier dan ook mee verder gegaan. Zo was het voor mij al vrij snel duidelijk dat ik hondentrainer wilde worden, met een duur woord kynologisch instructeur. Deze opleiding heb ik in 2012 gevolgd en afgerond bij Dog Vision.

Het lesgeven op een hondenschool voelde dan ook als thuiskomen. Er is niks mooiers dan de baasjes tips en trucs te geven om ervoor te zorgen dat de hond die zij hebben op hun manier luistert.

Met mijn eigen hondenschool hoop ik nog meer mensen te kunnen bereiken die op zoek zijn naar de handvatten als ze het even niet meer weten. En natuurlijk het allerbelangrijkste, dat zowel het baasje en de hond plezier hebben tijdens de trainingen.

Rick van Gerven

Fotograaf, speurles instructeur en doet de administratie 

Tijdens de groenschool die Rick gevolgd heeft is hij met het trainen van honden in aanraking gekomen. Dit vond hij erg leuk om te doen en hij was er dan ook erg gedreven in.

Tijdens deze opleiding was hij vooral bezig met het trainen van politiehonden. Hier zat ook het stukje speuren in waardoor hij veel ervaring heeft opgedaan.
Rick is vooral gespecialiseerd in het werken met Herdershonden en Labradors. Na de groenschool is hij begonnen als vrachtwagenchauffeur en heeft toen het trainen met honden op een lager pitje gezet.

In Augustus 2015 kwam Patricia in zijn leven en al snel werd duidelijk dat beide veel met honden bezig wilde zijn.
Het speuren werd dan ook snel weer hervat en met eigen honden werd er volop gespeurd.
Tijdens de workshops die we gevolgd hebben begon het meer en meer te kriebelen.. Rick zal dan ook zo nu en dan een aantal lessen gaan geven. Ook doet Rick de administratie van de hondenschool.

Een andere hobby van Rick is fotografie, iets waar hij erg veel mee bezig is. Je kan Rick dus tijdens de lessen ook regelmatig tegen komen om foto’s te maken tijdens de lessen.